Historia del Rock - Steppenwolf

19:12 FuzzFan 4 Comments

Con la estrada de hoy le daremos carpetazo, de momento a los 60's, que tampoco fueron tan mágicos, más bien 'majicos'.
Steppewolf serian los papis del Heavy Metal, sí, esta pandilla de melenudos, bluseros, psicodelicos entre otras lindezas, estan considerados los papis del Rock más 'pesado'.
Formado por un inmigrante de la RDA, toman el titulo de la novela homónima de H Hess, y comenzaron con un sonido tipico del blues blanco que se hacia en San Francisco, como se puede oir en el tema 'Sookie Sookie', mezclandolo con temas más folkies.
Fue una sugerencia de uno de sus productores, no me he molestado en averiguar quien, que endurecieron su sonido, acercandolo a un sonido cercano a Black Sabbath y Led Zeppelin, pero con un contenido mucho más politico en sus letras.
Fue en 1968, cuando en uno de los muchos travelins de la pelicula Easy Rider, cuando se bautiza y generaliza el termino Heavy Metal, al acompañar a unos jovencisimos Dennis Hopper y Peter Fonda la canción 'Born to be Wild', que contiene en una de sus estrofas 'Heavy Metal Thunder'.
Tambien supuso el mayor exito de la banda y por el que pasarian al imaginario popular.
Más tarde entre el 2º y 3er Lp de estudio, grabaron el que dicen es el mejor disco de la banda, 'Live', sus seguidores tambien dicen que es el mejor disco grabado en directo de todos los tiempos, personalmente creo que estos hippies exageran, Killers de Queen y Live After The Death de Iron Maiden son superiores, entre otros, pero nunca discuto con alguien que esta hasta las cejas de Hashis ;)

Asi que ya sabeis, cuando os encontreis a uno de esos melenudos que se pasan el tiempo rascandose la barriga mientras suena el himno heavy generacional que toce, recordarle que no es más que el nieto de una panda de hippies, y con algo de suerte le da un colapso.
Para acabar, decir que Steppenwolf son una banda a descubrir pr muchos y que no se les hizo la justicia que debia, pero claro, Led Zeppelin y Black Sabbath eran la hostia!!!!




Siempre les queda el merito de ser los que bautizaron al heavy y de haber compuesto el mayor y, creo, el mejor himno de carretera.
Steppetnwolf - LIVE

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Realment bonissims! El vídeo molt bo, tot i que jo no sabia que ja es fessin playbacks a finals dels 60's!
Em baixaré el LIVE d'aquí a uns minuts, que a casa meva tinc millor connexió, i així el disfrutaré mentre em barallo amb el Vista SP1 i faig una rentadora.
Estic segur que hi ha un munt de Heavies que no coneixen els seus origens Hippies, com tu dius, Fuzz, però son ben evidents. Les guitarres sonen clarament a Heavy Metal, tot i que al 1968 encara faltava molt per que aquest estil musical es dones a conèixer al gran públic.
Es com el R'n'R, que encara que 'oficialment' va néixer el 12/4/1954 amb el Rock Around The Clock de Bill Haley & His Comets, ja feia temps que altres cantants, la major part d'ells negres, tocaven un Rithym & Blues / Jump Blues que ja parlava de Rock i de Roll a les seves lletres.

Anónimo dijo...

Yo siempre los tuve por una "onewonderhitband" es decir banda de un solo tema les escucharé´mejor. Gracias.
Johnny. El primer R'n'R no es rocket 66?

Anónimo dijo...

pido disculpas Rockett 88... estaba yo pensando en el ruta...

Anónimo dijo...

Doncs si, a mes del seu gran èxit "Born to be Wild" del seu primer disc (Steppenwolf, de principis de 1968) tenen altres grans èxits, com per exemple "Magic Carpet Ride", de Steppenwolf the second, de finals de 1968 (no es pot dir que fossin molt originals en els noms dels seus primers discs) que en la peli Reservoir Dogs de Quentin Tarantino hi ha una versió molt bona de Bedlam (en el CD original no posa el nom dels cantants / grups; gràcies novament, Wikipèdia) i moltes altres. El LIVE es realment molt bo, just a de la època daurada de la banda. Gràcies novament, FuzzFan. Esperem amb ànsia noves entregues (vaa, Steve Miller Band, pleeeeeease).
Ah, u, entenc perfectament el teu dubte. Molts amants del R'n'R original pensen com tu, però el Rocket '88 es una cançó de 1951 d'un negre anomenat Jackie Brenston (& His Delta Kings) en la que, com comentava avans, es parla de Rock i / o de Roll, i està dedicada al famós Oldsmovile 88 (1949) ja que el 1951 va sortir el model Super 88, anomenat popularment 'Rocket 88' per la seva potència, però no va ser fins el 12/4/1954 que el nom Rock And Roll, com a estil músical, no va aparèixer en un mitjà públic, concretament quan Alan Fred va presentar per la ràdio la cançó de Bill Haley, Rock Around The Clock.

No es que jo mai m'equivoqui, però tenint en compte que he sigut soci d'el American Car Club de Catalunya molts anys i que he organitzat varies festes (en diferents províncies del meu país) celebrant el aniversari del naixement del R'n'R, crec que se del que parlo. Tot i això reconec que a l'hora de parlar de la data de naixement de qualsevol estil musical, i mes d'estils amb solera, sempre hi ha diferents versions i molta gent no considera com a vàlida la data en que es dona a conèixer el estil musical als mitjans de comunicació, ja que normalment, en aquell moment, el estil musical ja porta bastant de temps sonant, amb mes o menys èxit. Un exemple clar d'això es el Blues. Algú es capaç de datar el naixement del Blues? Jo no ... Encara que ja feia dècades que el cantaven, no es fins als anys 30 que els negres no van poder fer gravacions de Blues, als USA. Però això ja es una altra història i no em vull enrotllar mes (de moment).